طريقة عمل الغريبه
المقادير: 250 جم سكر بودره +500جم سمن بدرجة حرارة التلاجه +750جم دقيق +2 ابيض بيض
او بطريقة اخرى بالاكواب
1كوب سكر بودره +2كوب سمن بدرجة حرارة التلاجة +3كوب دقيق +2 ابيض بيض +نصف ماعقه صغيره فانليا + فستق للتزيين
الطريقه :
نضع السمن والسكر مع بعض فى الميكسر ليخلطو مع بعض ولابد من ان يخلطو كويس
الى ان تصبح هشه مثل الكريمه (ولو ماعنديش الماكينة بايدى واستخدم ملعقه
بلاستيك او خشب الى ان تصبح كريمى ايضا بس ربنا معكم)الى ان يتضاعف الحجم
ثم اضع الدقيق واشغل الماكينه الى ان تلم العجينه (إذا لمت لوحدها بدون
اضافة ابيض بيض كويس ولا داعى للاضافة ابيض البيض) اما إذا لم تلم اضع
ابيض بيض وعليه الفانليا واعجن الى ان تلم ثم اضعها فى الثلاجة لمدة نصف
ساعه وقبل التشكيل لابد ان اخدمها كويس بالايدى ثم ابدأ فى التشكيل
ممكن ان اعملها على شكل هلال واضع
الفستق عاى الطرفين او ممكن ان اعملها على الشكل العادى المكور ثم ارصها
فى الصوانى وتدخل الفرن على درجة حراره 150 يعنى على نار هادئه جدا مدة 10
او15 دقيقه
وباهنا والشفاوقولولى رأيكم